A XI-a poruncă, de Ion Minulescu

Iar când, cu ochii spre cer,
Te-ntrebi ce-ai putea să mai faci,
Ascultă, priveşte şi taci!...
Din braţe fă-ţi aripi de fier
Şi zboară cu ele spre cer!...

vineri, 14 ianuarie 2011

Cum poţi învăţa să zbori?

Totul începe din tărâmul visatului. Acolo totul e posibil, chiar şi zborul, acea senzaţie că eşti uşor ca fulgul de nea şi că pluteşti deasupra caselor, pomilor... Dacă vrem să trăim în realitate o experienţă petrecută în vis trebuie să trecem de nişte porţi şi să urmăm paşii spre a le deschide.
 

Pasul 1. Trebuie să ai intenţia de a deveni conştient că dormi; pur şi simplu te întinzi pe pat şi intenţionezi să adormi. Nu trebuie să închizi ochii şi să te chinui să adormi, lasa-i deschişi până când vor deveni obosiţi şi somnul îţi bate la uşă. Atunci când visăm, noi toţi, trebuie să ne intenţionăm corpul energetic de acolo, din vis, să-l găsim. Când ne vom găsi acest corp, vom putea spune cu adevărat că visăm, iar visul devine visat.

Pasul 2. Visatul este diferit de vis. Visul este experienţa pe care majoritatea dintre noi o avem în timpul somnului. Visatul este trăirea a ceea ce visezi. Pentru a trece de la a visa la visat trebuie să te concentrezi pe ceva în vis. Majoritatea celor care învaţă despre arta visatului spun să te concentrezi asupra propriilor tale mâini. Desigur că asta nu este prea important. Contează intenţia de a-ţi dori să te concentrezi pe un anumit lucru, o anumită persoană care apare în vis, animal, plantă, orice. Propriile tale mâini sunt mai uşor de găsit şi sunt întotdeauna cu tine, de aceea concentrarea asupra mâinilor este mai uşoară. Cu cât te poţi concentra pe mai multe lucruri din vis cu atât eşti mai conştient că dormi. Sau mai bine zis, cu cât eşti mai concentrat, fie el şi un singur lucru, important este să nu-ţi pierzi concentrarea.


Pasul 3. Poarta 1.Visul este o portiţă spre alte lumi. Visatul face posibilă trăirea acelei lumi. Odată conştienţi că dormim şi concentraţi total se va deschide o nouă poartă spre o lume necunoscută nouă. Trebuie să-i permitem corpului nostru energetic să călătorească şi să exploreze acea lume. Ceea ce corpul energetic vede, simte, realizează, acolo este ceva nou şi trebuie să fim calmi şi răbdători cu el.

Pasul 4. Poarta 2. Ceea ce vezi în lumea visului trebuie să ştii că e real, indiferent în ce chip o vezi, sub formă de oraş plutitor, sau energie, lumea aceea există. Cele două modalităţi de a trece prin a doua poartă a visatului: una este de a te trezi în alt vis, adică, să visezi că ai un vis şi apoi să visezi că te trezeşti din el. Alternativa constă în a folosi elementele dintr-un vis pentru a declanşa alt vis.

Pasul 5. Atunci când te trezeşti este foarte important să-ţi poţi aminti toate visele cu exactitate. Ca să poţi să faci visele să devină realitate trebuie să-ţi aminteşti sentimentul, senzaţia de la baza visului respectiv. De  exemlu, ai visat că zburai deasupra caselor de la tine din sat, sau deasupra blocurilor din oraşul tău, sau alt sat ori oraş. Iar în acest vis nu făceai absolut nimic, doar observai casele, blocurile şi senzaţia pe care o avea corpul tău a fost una de uşurime. În spate simţeai că-ţi suflă vântul, iar cand te pregăteai să cobori pe pământ era ca şi când o sfoară te-ar fi lăsat încet , la sol. Şi acesta a fost visul. Cum să-l facem să devină realitate? Adu-ţi aminte senzaţiile, emoţiile din vis şi ocupă-te zilnic de realizarea lor, până va sosi clipa când vei reuşi să zbori şi în această lume. Ţine minte că visele ne învaţă. Dacă corpul energetic poate face lucruri incredibile, atunci noi, cu corpul nostru material - care are la bază energie subtilă, de ce nu le putem face? Pentru că nu vrem să învăţăm. Ne-am obişnuit cu comoditatea, lenea, dar mai ales cu ignoranţa şi am uitat că miraculosul a fost cândva normal, real, adevărat.



Pasul secret 1. Nu vă fie frică de nimic, căci frica este boală, frica este sursa tuturor bolilor. Vă puteţi vindeca de orice boală atunci când sursa este ştiută. Frica-mamă este frica de moarte. De la frica de moarte pleacă toate celelalte frici. De la frici apar bolile sufleteşti. Bolile sufleteşti, dacă nu sunt tratate la timp, ajung în corpul fizic şi fac ravagii. Dacă o boală nu este tratată la nivelul sufletului, ea nu va dispărea niciodată definitiv ci va reapărea la nivelul corpului material. Dacă se îmbolnăveşte pianistul oare foloseşte la ceva repararea pianului?

Pasul secret 2. Cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide. Nu este suficient să crezi lucrul acesta. Trebuie să ştii. Atunci când imposibilul devine posibil vom şti cu toţii că am evoluat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu