A XI-a poruncă, de Ion Minulescu

Iar când, cu ochii spre cer,
Te-ntrebi ce-ai putea să mai faci,
Ascultă, priveşte şi taci!...
Din braţe fă-ţi aripi de fier
Şi zboară cu ele spre cer!...

miercuri, 21 septembrie 2011

Filosofia şi magia Wicca

Wicca e un sistem spiritual inspirat din vechile traditii precrestine, in care o pondere importanta o are druidismul. Aceasta credinta incurajeaza cunoasterea naturii pe care o intelege ca manifestare a Divinitatii: natura este Mama Terra, animata si incalzita de energiile solare, reprezentate de Zeu si Zeita: Soare si Luna.
Care este "esenta" wicca ? Pe scurt am putea spune: "uniunea fericita cu natura". Intelegerea si iubirea acesteia ne va determina sa relativizam egoul nostru si sa ne concentram atentia asupra celorlalti, asupra comunitatii. Natura este leaganul si templul nostru. Elementele: pamant, apa, aer si foc sunt recunoscute ca fiind la baza oricarei creatii. Prin intelegerea acestor elemente, obtinem intelegerea esentei naturii si esenta propriei noastre vieti.


Magia este arta de a pune in miscare energiile naturale pentru a efectua o schimbarea dorita. F. Bardon o numeste ca fiind cea mai mare cunoastere si cea mai inalta stiinta care poate exista pe planeta noastra. Este arta care ne invata legile metafizice existente si aplicabile in toate planurile. Ar fi o conceptie eronata sa credem ca magia este ceva supranatural, caci nimic nu poate exista in afara naturii.

Wiccanii utilizeaza magia ca pe ceva natural, ca facand parte din lume. Nu exista mister, este vorba de o energie naturala care se gaseste in noi si in jurul nostru, energie pe care magicianul o concentreaza, o modeleaza si o dirijeaza pentru a atinge anumite scopuri. Ritualul ajuta la concentrare si vizualizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu