A XI-a poruncă, de Ion Minulescu

Iar când, cu ochii spre cer,
Te-ntrebi ce-ai putea să mai faci,
Ascultă, priveşte şi taci!...
Din braţe fă-ţi aripi de fier
Şi zboară cu ele spre cer!...

vineri, 3 iunie 2011

Suntem oare liberi?

Trăim într-o lume reală? Suntem realişti, aşa cum spunem marea majoritate? Sau... suntem captivi, ca nişte păsări de colivie? Trăim o iluzie? Suntem visători, ne plac lucrurile noi, ce implică creativitatea? Am fost ceea ce am ales, suntem ceea ce alegem acum, vom fi ceea ce vom alege. Suntem liberi, realişti? Da, suntem. Suntem captivi, viători? Da suntem. Suntem pentru că fiecare a ales să fie ceea ce a ales. 

Suntem ceea ce suntem şi atragem ceea ce suntem, nu cum spun unii - că suntem ceea ce ne dorim să fim sau ceea ce-şi doresc alţi să fim, sau că atragem ceea ce ne dorim sau ceea ce vrem. Suntem aşa cum suntem şi atragem ceea ce suntem. Simplu. Degeaba vreau eu o maşină cutare dacă pe mine nu mă pasionează maşinile, degeaba î-mi doresc o casă cu etaj, din cărămidă, cu porţi de fier şi sistem de alarmă, dacă pe mine mă interesează simplitatea. 

Eu sunt un om simplu, atunci atrag lucruri simple... Am o casă mică construită din paie şi pământ, fără uşi şi lacăte, fără sistem de siguranţă. Aşa sunt eu, aşa sunt şi aşa numiţii hoţi, simpli şi umili, exact ca mine. Atunci de ce ar veni să fure de la mine?... 

Am o casă mare construită din cărămidă cu 5 etaje, sofisticată, tehnologizată şi ultracomplicată. Aşa sunt eu, complicat, atrag hoţii pentru că eu am mai mult decât am nevoie şi trebuie să mă apăr de ei... 

Tu cum eşti? Nu contează pentru mine sau pentru alţii, nu mă interesează. Contează doar pentru tine. Alegerea pe care o faci este a ta şi numai a ta. Să ştii că orice ai alege ai făcut o alegere bună. Nu există alegeri rele. Sunt doar urmările alegerii tale. Alegerea este liniştea, iar urmarea este fie furtuna, fie vremea bună. Şi furtuna şi cerul senin sunt bune pentru Univers. Pentru tine care este mai bună?  Alegi ceea ce eşti. Atragi ceea ce eşti. 

Cândva am fost simpli. Am putut face lucruri minunate, am putut face ceea ce astăzi este posibil doar prin filme, desene animate, jocuri, cărţi. Însă atunci nu erau filme, desene animate, jocuri; atunci eram noi şi făceam acele lucruri miraculoase pentru că eram simpli. Nu aveam frici, nu erau griji, boli, şi altele de care să ne temem. Eram Iubire Universală.

Acum facem filme, scriem cărţi, creăm, compunem, cu alte cuvinte ne aducem aminte ceea ce am fost cândva şi vrem să ne întoarcem acolo, să zburăm, să călătorim cu viteza luminii, să... să fim Iubire.

Lumea se schimbă. Noi ne schimbăm. Vremurile se întorc. Noi ne întoarcem. Pământul se transformă în lumină. Noi ne transformăm în lumină. Este timpul să fim cu adevărat liberi, să trăim cu adevărat realitatea. 

Este timpul ca pasărea să iasă din colivie. Este timpul să nu mai aştepte stăpânul să vină să o hrănească. Este timpul ca noi să nu mai cântăm atunci când vrea stăpânul. A venit timpul să ne luăm zborul. Să părăsim colivia şi stăpânul, să fim liberi şi să ne reîntâlnim cu toţii la adevăratul Stăpân. Stăpânul care nu ne este stăpân. Stăpânul care ne-a dat libertatea, Stăpânul care vrea ca noi să fim stăpâni doar pentru noi şi pentru nimeni altcineva. Pentru că Stăpânul suntem Toţi.

Ascultă bine inima cum bate şi nu o lăsa să bată în van... Deschide-i uşa sufletului şi las-o liberă. Alege cu inima şi ai încredere în emoţiile tale, în gândurile tale. Nu te lua după unii şi alţii care îţi vând iluzii şi suferinţă. Ascultă-ţi simplitatea inimii şi alege cinstit.  Nu-ţi fie frică de întuneric şi de cei care-l sporesc, pentru că tu ai lumina ta interioară, care sporeşte în întuneric. Lasă-i pe ei cu energia lor şi tu fii cu energia ta.

Dimineaţa, după trezire alege să scapi de limite şi să-ţi iei zborul. Nu mai gândi că e imposibil pentru că nu există un termen ca acesta, este un termen creat ca sa te ţină închis în colivie. Ai foarte mare grijă la cuvinte, gânduri, sentimente, pentru că ele sunt cele care te ajută în alegerile pe care le faci. Vorbeşte în tăcere sau taci. Gândeşte simplu sau nu mai gândi. Simte iubirea sau nu mai simţi nimic. Când taci, vorbesc gândurile tale. Când nu mai simţi nimic ai găsit Iubirea. Simţi numai iubirea.

Ştiu că sunt nebun. Sunt un nebun zburător. Zborul înseamnă curaj, curajul înseamnă nebunie, iar nebunia este zborul însuşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu